3 Bazat E Jetes Bashkshortore

Bazat dhe kushtet e jetës bashkëshortore janë tre; 1. Të jenë prehje për njëri tjetrin. 2. Ta duan njëri tjetrin. 3. Të jenë të mëshirshëm ndaj njëri tjetrin. Çdo mangësi në njërin prej këtyre tre bazave është mangësi në realizimin e udhëzimit hyjnor. Allahu , xhele ue ala, ka thënë; وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ

Read More

Trekëndëshi I Artë: Dashuri, Mëshirë Dhe Qetësi

Allahu krijoi secilin prej dy bashkëshortëve. Allahu krijoi dashurinë mes bashkëshortëve. Allahu vendosi mëshirën mes bashkëshortëve. Falë dhurimit hyjnor, u arrit dhe do të arrihet qetësia dhe prehja. Duhet të kemi të qartë se kjo punë, ashtu si çdo punë tjetër, varet nga Allahu, sepse: Allahu krijoi secilin prej dy bashkëshortëve. Allahu krijoi dashurinë mes bashkëshortëve. Allahu

Read More

MOS U FRIKO DHE MOS IK

Jeta është e stërmbushur me vështirësi po ballafaqoi ato. Kurse çdonjëri nga ne e ka dhembjen e vet të veçantë. Askush nuk e di sasinë e mundimeve tua. Askush nuk mundet të gjykon për thellësinë e dhembjeve tua që të mundojnë. Dhe ti nuk mundesh askujt t’ia bartësh ndjenjat të bashkëjetoni me lodhjet. Nganjëherë ndodhë

Read More