Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/hope/public/wp-includes/post-template.php on line 284
Monday, March 8, 2021
Home > Uncategorized > Sa orë agjërohet nëpër botë?

Sa orë agjërohet nëpër botë?

Sa orë agjërohet nëpër botë?
Muaji i Ramazanit është muaji i begatisë dhe i mirësive që besimtarët muslimanë e presin me shumë gëzim dhe lumturi. Mirëpo nuk duhet të harrojmë se janë disa orë që duhet të kalohen pa konsumuar as pije e as ushqim. Për disa vende orët e agjërimit nuk ndryshojnë shumë ndërsa për disa vende të tjera orët e agjërimit janë të ndryshme sipas stinëve.Për këtë vit orët më të shkurtëra të agjërimit shënohen në Amerikën Latinë, më saktë në Argjentinë. Në disa qytete në jug të saj nuk agjërohet më shumë se 8 orë.

Ndërsa orët më të gjatë të agjërimit për këtë vit shënohen në vendet Skandinave, Kanada dhe në veri të Rusisë, ku në disa qendra banimi të këtyre vendeve për këtë vit orët e agjërimit që duhen mbajtur janë 21 orë e disa minuta.Po ashtu me kalimin e viteve dhe me ardhjen e ramazanit në stinën e dimrit për Hemisferën Veriore, orët e agjërimit janë më të shkurtëra ndërsa në atë të Jugut orët e agjërimit do të jenë më të gjata, pra e kundërta e kësaj që po përjetojmë tani.

Lusim Allahun xh.xh. që t’ua pranojë agjërimin gjithë muslimanëve kudo që janë dhe të jua lehtësojë vuajtjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: