Wednesday, September 23, 2020
Home > Uncategorized > 7 Cilesite e njeriut sipas Kuranit

7 Cilesite e njeriut sipas Kuranit

Kurani i shenjte flet edhe per cilesite e njeriut si:

1 – Dobesia:“Allahu eshte Ai qe ju ka krijuar juve te dobet” {Er- Rum: 54}.
“Njeriu eshte krijuar si nje qenie e pafuqishme” {En-Nisa: 28}.

2- Kopracia: “Ata qe behen koprrace me te mi rat qe ua ka dhene Allahu, kurrsesi te mos mendojne se keshtu eshte me mire per ta!” {El-lmran: 180}.

3- Epshi:“Burrave u eshte hijeshuar dashuria per gjerat e deshiruara” {Al-lmran: 14}.

4- Padituria:“Me te vertete, njeriu u tregua i padrejte me veten dhe i paditur” {El-Ahzab: 72}.

5- Deshira per levdata:“Ta dini, se jeta ne kete bote, nuk eshte tjeter vecse loje, defrim e zbukurim, si dhe mburrje ndermjet jush e rivalitet per me shume pasuri dhe femije” {El-Hadid: 20}.

6- Sjellje prej shejtani:“Dhe nuk therrasin tjeter pervec djallit kryengrites” {En-Nisa: I 17}.

7- Porsi bagetite:“Ata jane si bagetite, madje edhe me keq” {El- Earaf: 179}.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: