Friday, January 22, 2021
Home > Këshilla Islame > NDËSHKIMI I ATIJ QË E BRAKTIS NAMAZIN

NDËSHKIMI I ATIJ QË E BRAKTIS NAMAZIN

NDËSHKIMI I ATIJ QË E BRAKTIS NAMAZIN

Atë që e braktis namazin, Allahu e ndëshkon me pesëmbëdhjetë ndëshkime, gjashtë nga to në dynja, tri në prag të vdekjes, tri në varr dhe tri pasi të dalë nga varri.

– Gjashtë në dynja janë:

1. Allahu e largon bereqetin nga jeta e tij.

2. Allahu ia largon pamjen e njerëzve të mirë nga fytyra e tij.

3. Veprat e tij nuk shpërblehen nga ana e Allahut.

4. Nuk ia ngrit lutjen atij në qiell.

5. E urrejnë krijesat në dynja.

6. Nuk bën pjesë në lutjet e njerëzve të mirë.

– Tri në prag të vdekjes janë:

1. Ai vdes i nënçmuar.

2. Vdes i uritur.

3. Vdes i etur dhe edhe nëse të gjitha ujërat e deteve i pi nuk ia largojnë etjen atij.

– Tri që e godasin në varr:

1. I ngushtohet varri.

2. Allahu i ndez zjarr në varr.

3. Allahu e ndëshkon në varr me forma të ndryshme.

– Tri në Ditën e Kiametit janë:

1. Allahu e shikon me syrin e zemërimit.

2. Allahu e llogarit ashpër.

3. Allahu jep urdhër që ta dërgojnë në Xhehenem.

Prandaj, falu para se të të vijë exheli dhe falu para se të ta falin namazin ty.

Nga arabishtja: Irfan JAHU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: