Saturday, January 16, 2021
Home > Hadithe > Largohuni nga gjërat që ka ndaluar profeti Muhamed alejhi selam

Largohuni nga gjërat që ka ndaluar profeti Muhamed alejhi selam

 

Ebu Hurejra AbduRrahman bin Sahri (RadijAllahu anhu) transmeton se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut (SalAllahu alejhi ue selem) të ketë thënë:

“Ato gjëra që ua kam ndaluar mundohuni të largoheni prej tyre, ndërsa për ato që ua kam urdhëruar mundohuni t’i praktikoni sa të mundeni.

Arsyeja që i shkatërroi popujt që jetuan para jush ishin pyetjet e shumta dhe kundërvëniet ndaj pejgamberëve.”

Transmeton Buhariu dhe Muslimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: