Friday, January 15, 2021
Home > Uncategorized > Thuaje kete lutje nga Kurani per sherim dhe miresi ne dynja dhe ahiret

Thuaje kete lutje nga Kurani per sherim dhe miresi ne dynja dhe ahiret

وَالَّذِي هُوَ يُطْعِمُنِي وَيَسْقِينِ وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ وَالَّذِي يُمِيتُنِي ثُمَّ يُحْيِينِ وَالَّذِي أَطْمَعُ أَنْ يَغْفِرَ لِي خَطِيئَتِي يَوْمَ الدِّينِ رَبِّ هَبْ لِي حُكْماً وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ وَاجْعَلْ لِي لِسَانَ صِدْقٍ فِي الآخِرِينَ وَاجْعَلْنِي مِنْ وَرَثَةِ جَنَّةِ النَّعِيمِ

Vel-ledhi huve jut’imuni ve jeskin ve idhe merid-tu fehuve jeshfin, vel-ledhi jumituni thume juhjin, vel-ledhi etme’u en jegfirali hatieti jevmed-din Rabi heb li hukmen ve elhikni bis-salihin vexh’al-li lisane sidki fil-ahirin vexh’alni min veratheti xhennetin-na’im.

“Dhe Ai që më ushqen dhe më jep të pijë. Dhe kur të sëmurem Ai më shëron, Ai më bën të vdesë e mandej më ngjall. Ai tek i cili kam shpresë se do t’i m’i fal mëkatet e mia në ditën e gjykimit. Zoti im, më dhuro mua urtësi dhe më bashko me të mirët! Më bën përkujtim të mirë ndër ata që vijnë pas, Më bën prej trashëguesve të Xhenetit të begatshëm.” [Esh-Shuara:79-85]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: