Wednesday, March 3, 2021
Home > Uncategorized > Secila sëmundje e ka ilaçin

Secila sëmundje e ka ilaçin

I Dërguari i All-llahut , s.a.v.s., ka thënë: “Secila sëmundje e ka ilaçin”.

Edhe pse fjalimi i të Dërguarit të All-llahut , s.a.v.s., pajtohet me shpjegimet e tij, të cilat lidhen me zbulimet hyjnore të ilaçeve mjekësore, kjo e fuqizon shpirtin e pacientit dhe e trimëron mjekun e tij për të kërkuar dhe hulumtuar “ilaçin e vërtetë”. Në të vërtetë kur pacienti e ndien se ka ilaç të vërtetë për sëmundjen e tij, zemrën e tij e prek fryma shpresëdhënëse, temperatura e brengës do të ulet, dera e shpresës do të hapet, dhe kur ajo frymë ia kthen fuqinë, atëherë ethet e mbrojtjeve të veta natyrore dhe të barabarta, që njihet me emrin temperaturë normale, do të ndihmohet për t’i përtëritur ndodhitë e lindura shtazore, psikologjike dhe natyrore brenda tij. Kur të jenë forcuar sistemet e organeve të tij, ato bëhen forcë pozitive dhe do ta mposhtë sëmundjen. Po ky parim lidhet edhe me mjekun: kur ai njëherë ta kuptojë se sëmundja e pacientit të tij ka ilaç, ai do të kërkojë ta gjejë atë.

Kështu, sëmundjet e trupit dhe të zemrës janë të ngjashme. Dhe përsëri, për çdo sëmundje të zemrës që e ka krijuar All-llahu i gjithëfuqishëm, Ai e ka krijuar edhe ilaçin – ai është e kundërta e saj. Kur dikush me zemër të sëmurë e njeh sëmundjen dhe e trajton (shëron) me të kundërtën e saj, ai njeri do të shërohet me urdhrin e Zotit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: