Friday, January 15, 2021
Home > Uncategorized > 25 “detaje” të bashkëshortit ideal

25 “detaje” të bashkëshortit ideal

Një motër kishte pyetur lidhur me cilësitë / karakteristikat që ajo kërkonte nga një burrë musliman, në mënyrë që të martohej me të. Përgjigjet ishin të pasqyruara drejtë, dhe ato vërtetë ishin të denja për tu ndarë me të tjerët.

Pyetje: “Çfarë do të merrnit parasysh para se të pranonit një propozim për martesë?

Përgjigje:

1. Bëjeni gruan të ndiheni të ndjehet e sigurtë, divorci të mos jetë asnjëherë temë diskutimi.
2. Jepini përshëndetje (selame) sa herë të takoheni dhe largoheni.
3. Trajtoni atë me delikatesë.
4. Këshillojeni privatisht, në kohën më të mirë, në mënyrën dhe rrethanat më të mira.
5. Jini bujar me të.
6. Ngroheni atë dhe zemrën e saj.
7. Shmangni zemërimin.
8. Zbukurohuni dhe pafumosuni për gruan tuaj.
9. Mos u bëni indiferent.
10. Bëhu një “dëgjues i mirë”.
11. Thuajini PO shakave, por JO përlarjeve.
12. Thirrni gruan tuaj me emrat më të mirë, nofka të lezetshne dhe emrat që ajo i pëlqen t’i dëgjojë.
13. Bëjini surprizë të këndshme.
14. Kujdes fjalët.
15. Mos u ngutni për ti larguar mangësitë e saj.
16. Jepini komplimente të sinqerta.
17. Nxiteni të ketë marrëdhënie të mira me familjen e saj.
18. Bisedoni tema në interes të saj.
19. Lëvdojeni në prani të të afërmve të saj.
20. Jepini dhuratat njëri-tjetrit.
21. Ikni nga rutina, befasojeni.
22. Shto durimin për periudhat delikate si shtatzënia apo cikli, kur femrat bëhen më temperamente.

23. Ndimojeni në shtëpi, me punët e shtëpisë.
24. Bëjani me dije se ajo është gruaja ideale për ju.
25. Mos e ndani gruan tuaj nga lutjet e namazit.

Lista e mësipërme është ndoshta e gjatë, por sic kanë thënë njerëzit e ndritur, “Asgjë nuk është e vështirë kur syohet kënaqësia e Zotit, dhe asgjë nuk është e lehtë kur synohet kënaqja e egos”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: