Home > 2018 > April (Page 44)

KRIJUESI

Krijimi është në thelb rezultat cilësisë hyjnore së të qenit Krijues. Është diçka kontradiktore nëse themi se krijuesi nuk krijon. Kjo nuk do të thotë se Zoti ka nevojë për krijesat e Tij. Zoti është i lirë prej të gjitha nevojave. Janë krijesat ato që kanë nevojë për Të. Ashtu

Read More

Rregullimi i jetës emotive dhe psiko-sociale duke ndërtur familje të shëndoshë

Rregullimi i jetës emotive dhe psiko-sociale duke ndërtur familje të shëndoshë Çështjet si emocionet, dashuria, urrejtja, xhelozia, sjelljet sociale, adoleshenca, edukata seksuale në islam, fejesa, martesa, kriteret, sfidat , sjelljet në bashkëshortësi, shkaqet e lumturisë në bashkëshortësi, urdhëresat dhe ndalesat në sjellje bashkëshortore, edukimi i fëmijëve,.etj, janë çështje që duhen trajtuar

Read More

Sistemi i vlerave morale të botës perëndimore

Sistemi i vlerave morale të botës perëndimore |eta e njeriut perëndimor është teknologjikuar maksimalisht, është privuar nga përmbajtja shpirtërore dhe ngrohtësia jetësore. Falë prosperitetit perëndimor modern ka arritur t’i tejkalojë problemet e shumtë jetësorë. Mirëpo, jeta shooërore e krijuar si rezultat i civilizimit modern e pengon që të mësojë shumë fakte,

Read More