Friday, January 22, 2021
Home > Uncategorized > Pse pikërisht të mbarë i kërkojmë Zotit të na i falë fëmijët?

Pse pikërisht të mbarë i kërkojmë Zotit të na i falë fëmijët?

Pse pikërisht të mbarë i kërkojmë Zotit të na i falë fëmijët?

Pse pikërisht të mbarë e jo edhe të arsimuar, të pasur, të fuqishëm… i kërkojmë Zotit të na i falë fëmijët?

Arsyen për këtë dijetari Ibën Tejmie e ka përmbledhur kështu:

“Sepse fëmija i mbarë nuk resht së kërkuari falje për prindin e vet gjersa ta falë Allahu e t’i japë vend më të lartë në Xhenet.
Nuk resht së kërkuari falje, sepse vetëm fëmija me këtë karakteristikë (i mbarë-salih) nuk do të harrojë asnjëherë të kujtohet për gjendjen e prindit të vet matanë, prandaj dhe nuk ndalon së luturi për të, sado që të jetë i zënë me punë të tjera në këtë botë”

Përktheu Ilmi Rexhepi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: