Friday, March 5, 2021
Home > Uncategorized > Zbulime muslimane që ndryshuan botën

Zbulime muslimane që ndryshuan botën

Zbulime muslimane që ndryshuan botën

Universiteti – Në vitin 859 princesha Fatima al-Fihri ka hapur universitetin e parë i cili ka dhënë diploma në qytetin Fezu të Marokos. Motra e saj e cila ka hapur një xhami të cilën e kanë shfrytëzuar edhe si shkollë. Sot, pas 1200 vjet ende funksionon, vetëm për të rikujtuar njerëzit se dituria dhe shkollimi është një traditë muslimane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: