Thursday, January 21, 2021
Home > Uncategorized > Katër gjëra nuk ka mundësi askush t’i bëjë përveç Allahut

Katër gjëra nuk ka mundësi askush t’i bëjë përveç Allahut

Katër gjëra nuk ka mundësi askush t’i bëjë përveç Allahut:
1) Krijimi.
2) Rrizku.
3) Dhurimi i jetës. .
4) Marrja e jetës.
Allahu thotë:
اللَّـهُ الَّذِي خَلَقَكُمْ ثُمَّ رَ‌زَقَكُمْ ثُمَّ يُمِيتُكُمْ ثُمَّ يُحْيِيكُمْ هَلْ مِن شُرَ‌كَائِكُم مَّن يَفْعَلُ مِن ذَٰلِكُم مِّن شَيْءٍ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَىٰ عَمَّا يُشْرِ‌كُونَ
“Allahu është Ai që ju ka krijuar e ju ka dhënë ushqim; pastaj ju sjell vdekjen e pastaj ju ringjall. A ka ndonjë nga idhujt tuaj që bën diçka të tillë? Ai qoftë i lavdëruar dhe i lartësuar mbi gjithçka, që ia shoqërojnë Atij (në adhurim)!” Kur’an, Rum: 40.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: