Wednesday, February 24, 2021
Home > Uncategorized > VLERA E AGJËRIMIT

VLERA E AGJËRIMIT

Transmetohet nga Ibn Mes’udi,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- se ka thënë: Ishim me të Dërguarin e Allahut,- sal-Allahu alejhi ue selem!,- dhe tha:

يَا مَعْشَرَ الشَّبَابِ مَنْ اسْتَطَاعَ منكُم الْبَاءَةَ فَلْيَتَزَوَّجْ ، فَإِنَّهُ أَغَضُّ لِلْبَصَرِ ، وَأَحْصَنُ لِلْفَرْجِ ، وَمَنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَعَلَيْهِ بِالصَّوْمِ فَإِنَّهُ لَهُ وِجَاءٌ
“O ju të rinj! Kush prej jush ka mundësi të martohet, le të martohet. Sepse, martesa është mburojë për syrin dhe pastërti (ndershmëri) për organin gjenital (mbrojtje nga haramet). Ndërsa, Ai i cili nuk ka mundësi të martohet, le të agjërojë, sepse agjërimi është mburojë për të.”

Në këtë hadith mësojmë dy dobi madhështore prej shumë dobive të agjërimit, e ato janë:

1. Ruajtja e shikimit dhe

2. Ruajtja e ndershmërisë së organit.

Shejh Uthejmini, rahimehullah

Nga arabishtja; Suad Shabani

Burimi: albislam.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: