Monday, March 8, 2021
Home > Uncategorized > MOS I NDAL LUTJET

MOS I NDAL LUTJET

MOS I NDAL LUTJET

Zekerija, alejhi selam, ju ankua Allahut dhe i tha: “O Zoti im! Eshtrat tashmë më janë dobësuar, koka më ndriçon nga thinjat dhe asnjëherë nuk kam mbetur i zhgënjyer nga lutja ime për Ty, o Zoti im!” (Merjem: 4.)

Pastaj u lut dhe tha: “andaj, më dhuro nga ana Jote një pasardhës” (Merjem: 5.)

Dhe kishte mendim të mirë për Allahun dhe tha: “O Zoti im, bëje atë të pëlqyeshëm (për Ty)!” (Merjem: 6.)

E Allahu ia plotësoi kërkesën e tij dhe i tha: “O Zekerija, Ne po të japim lajmin e mirë” (Merjem: 7.)

Pra lutja e vazhdueshme me përulje, edhe nëse ajo zgjat me vite të tëra, bindja dhe mendimi i mirë për Allahun, të pamundërën e bëjnë të mundur, me lejen e Allahut.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: