Friday, December 4, 2020
Home > Uncategorized > Kuriozitete: QABEJA (Kibla ku muslimanët drejtohen)

Kuriozitete: QABEJA (Kibla ku muslimanët drejtohen)

1. Është vërtetuar shkencërisht se Qabeja ndodhet ekzaktësisht në mesin e Globit. Në distancë të barartë me të gjitha pikat më të largëta të kontinenteve.

2. Mbi Qabe në mënyrë vertikale përçohet një valë magnetike që tejkalon atmosferën dhe ngrihet lart në Kozmos. Sipas Hadithit ajo është e lidhur me Bejt el Meamur ( Qaben e Engjëjve). Për këtë arsye asnjë zog apo ndonjë fluturak nuk ka mundësi të fluturojë mbi Çatinë e Qabes. Si rezultat i kësaj, edhe pse në Haremin e Mekës ka shumë pëllumba, ata nuk munden të fluturojnë mbi Qabe. Kështu as nuk mund ta përlyejnë atë me jashtëqitjet e tyre. Për të njëjtat arsye, Hapësira ajrore mbi Mekë është e papërshtatëshme për fluturimet e avionëve apo helikopterëve.

3. Duke qenë vendi me fuqinë më të lartë elektromagnetike, Muslimanët i drejtohen asaj (Qabes) duke adhuruar Zotin. Por njëkohësisht edhe duke shkarkuar energjitë negative nga trupi i tyre. Fenomen ky që nuk ndodh nëse njeriu bie në sexhde në drejtime të tjera, nga Qabja. Kjo është arsyeja pse njeriu arrin nj0 qetësi shpirtërore të paprovuar në vende të tjera të tokës.

4. Në librat e shenjtë ka shumë argumenta se Profetët e mëhershëm jo vetëm e njihnin Qaben por edhe e kanë vizituar atë. Kjo tregohet për Davidin dhe Solomonin e Biblës. Të cilët i thurnin vargje lavdërimi Qabes..

Përgatiti: Eduart Thartori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: