Saturday, February 27, 2021
Home > Uncategorized > Cka ndodhi kur Ademi alejhi selam u merzit ne Xhenet ?

Cka ndodhi kur Ademi alejhi selam u merzit ne Xhenet ?

Thote Profeti, Paqja dhe Meshira e Allahut qofte mbi te ne nje hadith:

” Jetoi Ademi a.s. ne Xhennet i vetem. Kjo beri qe ai te merzitej. Keshtu u krijua Haua nga nje brinje e tij, teksa ishte duke fjetur.
Kur u zgjua dhe e pa perkrah tij, e pyeti: Kush je ti!.
Ajo ia ktheu: Jam nje grua.
Ademi a.s. e pyeti: Si te quajne!.
Haua- u pergjigj ajo.
Ademi e pyeti perseri: Perse je krijuar!
Per te qene prehje per ty. – ia ktheu Haua. ”

— Haua u krijua teksa Ademi a.s. ishte duke fjetur qe te mos ndiente dhimbje, pasi u krijua nga brinja e tij. Kjo me qellim qe te mos e merrte inat per shkak te dhembjes qe ndjeu. Eshte ne natyren e burrit, qe kur ndien dhimbje, inatoset dhe e urren shkakun e dhimbjes. Keshtu, qellimi i krijimit te gruas ishte qe burri te gjeje prehje tek ajo dhe jo qe t’i nxije jeten.
— Eshte miresi e Zotit qe Haua u krijua nga brinja e Ademit a.s., me qellim qe ta doje Hauane, pasi eshte nje pjese prej trupit te tij.

(Permiresimi i zemrave- Amr Khalid)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: