Friday, March 5, 2021
Home > Uncategorized > Falja atyre që kanë gabuar ndaj teje

Falja atyre që kanë gabuar ndaj teje

Falja atyre që kanë gabuar ndaj teje dhe gjejë arsyetim për veprimet e tyre. Bëhu ekstrem në faljen tënde. Kjo zgjatë jetën. Do të fitosh besim te njerëzit dhe do të nderojnë. Hidhe nga zemra dhe koka jote helmin e urrejtjes.

Pejgamberi, s.a.v.s ka thënë: “A nuk mundeni me qenë si paraardhësi im Damdami? Ai ku dilte nga shtëpia thoshte:
“Nderin tim ia dhuroi njerëzve!”(12)

Imam Neveviu kështu e shpjegon këtë hadith:”Nuk kërkoj dëmshpërblim nga ata që më kanë shkaktuar dëm as në këtë botë as në botën tjetër”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: