Saturday, February 27, 2021
Home > Uncategorized > 13 Vepra se si te jesh nje musliman i mire

13 Vepra se si te jesh nje musliman i mire

Abdurrahman ibn Xheuzi ka thënë: Përsosmëria është e pamundshme, mirëpo hapi i pari që e afron përsosmërinë është përpjekja për ta përshtatur, për ta bashkuar të brendshmen me të jashtmen.

– Karakteri i muslimanit ka këto cilësi:

1. Pamje të bukur dhe të mirë

2. Nuk vishet me ekstravagancë, me të cilën kërkon autoritet dhe pozitë tek njerëzit. Veshja e bukur lejohet.

3. Është i pastër dhe ruan pastërtinë

4. Mënyra e të Folurit

5. Lëvizjet e tij

6. Depoja e Informatave – Kultura e Përgjithshme

7. Ka njohuri të përgjithshme. Duhet ditur gjërat që na rrethojnë…

8. Reflektimi pozitiv i këtij formimi të shëndoshë

9. Përulshmëria ndaj Allahut

10. Stabiliteti deri në vdekje

11. Modestia

12. Urtësia

13. Përmendet për të mirë

/mjeksiaislame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: