Saturday, January 16, 2021
Home > Uncategorized > Një histori shumë e bukur se si duhet ta respektosh nënën

Një histori shumë e bukur se si duhet ta respektosh nënën

Muhammed Ibn Sirin ka thënë:

“Gjatë mbretërisë së Uthman Ibn Afan radijAllahu anhu, çmimi i drunjëve palma arriti në 1000 Dirhemë.

Usama Ibn Zejd radijAllahu anhu preu një dru, e mori mbështjellësin e tij (zhardhok i ngrënshëm, që gjendet në fundin e sipërm të trungut të palmës) dhe me të e ushqeu nënën e tij.

Njerëzit i thanë:

“Pse e bëre këtë duke e ditur se çmimi i drurit arrin në 1000 Dirhemë?” Ai radijjAllahu anhu tha:

“Nëna ime më kërkoi t’ia sillja thelbin e drurit, dhe nuk mund të refuzoj të bëj diçka për nënën time kur ajo më kërkon e që mund t’ia sjell.”

Ibn el Xheuzi,”Sifat es-Sefua”: 1 / 52
/xhamiambret.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: