Home > 2017 > December

A e feston vitin e ri ?

Viti i Ri, festë e krishterë apo pagane? Disa muslimanë e festojnë Vitin e Ri duke imituar të krishterët dhe paganët. Kremtimi i Vitit të Ri në bindjen e krishterë ndërlidhet me lindjen e Isait (alejhi selam). Por, në vazhdim, le t’i hedhim një vështrim historik festimit të lindjes së tij. A

Read More

Çfarë simbolizon bredhi?

Çfarë simbolizon bredhi? Enciklopedia Britanike (3/284) thotë: “Të parët që e përdorën bredhin ishin faraonët dhe kinezët si ‘’simbol të jetës’’. Më pas paganët evropianë filluan ta adhurojnë dhe ta shenjtërojnë. Edhe pasi pranuan Krishterimin, e përdornin bredhin në shtëpi dhe e zbukuronin atë. Dhe më vonë, në shek. 16, në

Read More

Ai i cili ka këto cilësi, Allahu ja lehtëson atij rriskun, ja lehtëson atij çeshtjet, e mbron dhe e forcon atë

Është pytur shejh Shenkiti Allahu e ruajt: Me çfar na këshilloni te angazhohemi gjate pritjes se koheve te adhurimit? Tha: Angazhimi më i mirë ne këo kohë të është “istigfari” kërkimi i shpesht i faljes, sepse gjynahet robin e privojnë nga suksesi!! Nëse robi e obligon zemrën e tij me istigfar, atehere është pastruar. Nëse

Read More